Werken bij Pool Koudetechniek

Word jij onze nieuwe collega?

Werken bij Pool Koudetechniek is werken in een persoonlijke organisatie met prettige collega’s en een goede sfeer. Als hecht team van professionals levert Pool Koudetechniek betrouwbare koel- en vriesinstallaties voor de groothandel, voedselverwerking en industrie. We zijn hierin veelzijdig: zowel het ontwerp en ontwikkeling als ook de besturingstechniek, de installatie en de service behoren tot ons werkgebied. Daarnaast zijn we specialist op het gebied van duurzame koeloplossingen. Koeling is dan ook al ruim 25 jaar ons vak en onze passie.

Wij staan voor kwaliteit. Daarom investeren wij nadrukkelijk in de kennis van onze medewerkers en in veiligheid op de werkvloer.
Pool Koudetechniek is een gecertificeerd leerbedrijf.

Actuele vacatures

Door onze sterke focus op kwaliteit en de waardering van onze klanten,  groeien we gestaag. Zo zijn we continue op zoek naar gedreven mensen met een passie voor koeltechniek.

Wil je reageren op een vacature?
Stuur dan je motivatie en CV naar vacatures@pool-koudetechniek.nl.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Medewerkers aan het woord

Projectmonteur Danny van der Veen

Danny is in 2011 bij Pool Koudetechniek begonnen als Hulpmonteur. Hoewel hij al enkele jaren als monteur Luchtbehandeling had gewerkt, wilde hij bij de basis beginnen om alles goed te kunnen leren. Na enkele jaren kreeg Danny een bus in beheer en sinds die tijd werkt hij als zelfstandig Projectmonteur voor nieuwbouwprojecten. Is het minder druk in de projecten, dan wordt Danny ook ingezet bij service en onderhoud en daarnaast is hij back-up monteur bij de diensten.
“Via via hoorde ik dat het werken bij Pool interessant en leerzaam is en dat is in de praktijk ook zo gebleken. We werken breed in de koeltechniek en je kunt hier veel leren. Het werk is afwisselend en elke dag is anders. 

Daarnaast heb ik veel vrijheid in mijn werk. De projectleider en werkvoorbereider bepalen hoe de installatie eruit moet zien, maar ik ben zelf vrij om de werkzaamheden te bepalen, uiteraard binnen de gestelde regels. En als op de bouw blijkt dat iets anders moet dan op de tekening, dan ben je vrij om dat zelf aan te passen. Minder leuk is het werken in een vriescel bij -20℃ en de lastige houdingen, bijvoorbeeld werken in kleine ruimtes.

Het meest trots ben ik op een project van 3 maanden, de bouw van een grote CO₂-installatie. Ik was eindverantwoordelijk. Ik gaf leiding en moest naast de gewone werkzaamheden ook de monteurs begeleiden en het contact met de klant onderhouden. Dit was voor mij een mooie uitdaging en ik heb dit op een goede manier afgerond.

Werken bij Pool Koudetechniek is werken in een persoonlijke organisatie met prettige collega’s. Onze dienstverlening in de koeltechniek is erg breed, zo leer je het vak in de breedte. Daarna kun je je specialiseren als je dat wilt. Zo zou ik mijzelf graag verdiepen in koeltechniek op basis van CO₂ en daar krijg ik de mogelijkheden voor. Als je laat zien wat je kunt en de verantwoordelijkheid aan kan, dan kun je snel doorgroeien. Binnen een kort tijdsbestek krijg je hier al snel meer verantwoordelijkheid dan bij een grotere organisatie. En dat maakt het werken bij Pool voor mij prettig.

Servicemonteur Matthijs Hammink

Het werken als Servicemonteur is elke dag anders. Vandaag heb ik een storing aan een vriescel bij een grote binnenspeeltuin opgelost, morgen moet ik onderhoud verrichten aan verschillende koel- en vriescellen in een verzorgingshuis. Je weet niet hoe je dag eruit gaat zien, er kan altijd een storing tussendoor komen. Elke dag is anders en je komt overal.

Het werk zelf is ook afwisselend, eigenlijk moet je van alles doen: je bent zowel monteur, elektricien als loodgieter. Het is belangrijk dat je veelzijdig bent. De planning geeft door waar de storing is, maar de manier waarop je de werkzaamheden doet mag je zelf bepalen. Dat betekent dat je soms creatief moet zijn: met het materiaal dat je op dat moment bij je hebt moet je een oplossing voor die storing creëren. Ik ben altijd weer trots als ik een moeilijke storing heb kunnen oplossen, helemaal als het anderen niet gelukt is.

Niet iedere dag is altijd voorspelbaar. Dat vind ik juist erg leuk. Al heeft het ook een nadeel, je weet soms niet precies hoe laat je aan het eind van de dag thuis bent. Wil je op een bepaalde dag graag op tijd thuis zijn, dan kan je altijd de planners vragen hier rekening mee te houden. 

Als ik het werken bij Pool Koudetechniek in één woord omschrijf, dan is dat uitdagend. Je werkt aan verschillende installaties, van groot tot klein, bij verschillende bedrijven. Doordat Pool Koudetechniek niet te groot is, kun je ook veel doen. De hele installatie wordt hier gemaakt en dat gebeurt in mijn ogen erg netjes. Daarnaast kun je veel leren bij Pool, zowel van collega’s als door het volgen van opleidingen en cursussen. Zo doe ik binnenkort examen voor mijn CO₂-certificering en ga ik daarna een cursus over Frigoblock volgen.

Matthijs is in 2008 bij Pool Koudetechniek begonnen als Hulpmonteur voor nieuwbouwprojecten. Hij had al ervaring als Elektricien en Koelmonteur en had met deze werkervaring een goede basis om bij Pool te beginnen. Via Pool heeft Matthijs de MBO-opleidingen Monteur Koudetechniek en Servicemonteur Koudetechniek gevolgd en afgerond en na enkele jaren als 2e Monteur Projecten te hebben gewerkt is Matthijs gevraagd om als Servicemonteur te beginnen.

Ben je geinteresseerd in een van onze vacatures?

Stuur je motivatie en een CV naar vacatures@poold-koudetechniek.nl

Contactformulier

13 + 7 =

Heb je een vraag?

Stel hem aan Ruud!

Gebruik hiervoor het contactformulier of bel
(074) 250 11 44.